Sådär, då var årets första träning avslutad! Fy f@n va skönt det var! Jag blev kallad knäpp som lastade racebussen i snöfall, och för att jag tänkte köra i nästan minusgrader, men skam den som ger sig, framför datorn blir man inte snabbare, så det var med ett stort leende jag puttrade ner till Sviestad igår.

Vi var 8 tappra själar som körde första träningen för året, en lagom blandning med allt från RC8 till Kawasaki 2T som egentligen går i Classic racing. Som vanligt var alla glada och trevliga, det är alltid bra stämning i depån på Sviestad!

Lite ovant att köra en hoj med svängradie som ett hangarfartyg, men ut på banan kom jag, och redan på andra varvet började jag växla och bromsa på dom punkter jag gjorde förra året, och jag blev mer och mer förvånad över flytet jag hade. En vinter på trampcykel sätter helt klart sina spår!

Tyvärr så lyckades jag även bli först att vurpa på Sviestad 2012, i ingången i vänstern i korkskruven försvann hjulen så fint på ett utvarv, trots att jag körde maximalt mjukt och precis hade börjat gå på gas. Onödigt, men sånt som händer när temperaturen ligger precis över nollan. Sånär som på lite mer repor på stället och lite trasig magkåpa på hojen så gick inget sönder, så jag körde in i depån för egen maskin, så jag blev åtminstone inte först i skamkärran, hoppas jag.

Några andra minus var att det var väldigt svårt att känna hur hårt man bromsade när fingrarna blev så kalla att man tappade känseln och att jag lyckades wheela alldeles hysteriskt ut ur Torparn pga viss ovana med att ha tvåan istället för trean.

Men sånär som på vurpan så är jag grymt nöjd, 1:05,32 känns som en helt ok tid på första passet för året, jag har äntligen lärt mig växla ner till tvåan i Torparn och jag kände att jag jobbade bra med blicken i kurvorna.

Lets get ready to rumble!