Hem

Om mig

Galleri

Länkar

Racing

Mektips

Kontakt

Hemgjorda kåpskruvar

Normalt sett har man Dzus-fästen i kraschkåpor, men såna kan vara ganska dyra, och som rookie kan man ju behöva lägga pengarna på andra saker. Här är tips på hur man bygger egna, för nästan inga pengar alls!

Ta en gammal kedjesprayburk, och såga upp den, så att man blir av med ändarna. Var dock försiktig, lämpligtvis slår man två hål i den först och fyller med vatten 2 ggr så att det inte blev roliga överaskningar när Dremeln började gnistra. Sen klipper man ut ca 2 * 5 cm stora bitar ur den, borrar 8mm hål och slår in islagsmuttrar, dvs så att piggarna på dom går igenom plåtbiten! Det var väldigt enkelt, borra ett 8,5mm stor hål i en bräda, lägg på plåtbiten över hålet, stoppa i islagsmuttern och slå till! Vik sen piggarna så att dom låser på baksidan om plåtbiten.

Sen är det bara att måtta lite och borra hål så att man kan popnita fast dom i kåpan! Enklast är M6*20, men M6*10 funkar om man jagar gram.

 


Framsidan av muttern.


Baksidan av muttern, notera dom vikta vingarna.


Fästet fastsatt med popnit i kåpan.

När fästena på bilderna byggdes så kostade materialet ca 23kr, vilket räckte till 20 fästen! Alla delar köptes på Biltema.